16 februarie 2017

In articolul de astazi va oferim cateva informatii utile despre declaratiile pe care trebuie sa le completeze un detinator de PFA la fisc, pentru a-si desfasura activitatea in conditii bune

Declaratia D200 – informatiile colectate prin acest formular sunt necesare definitivarii impozitului anual pe venit si a contributiilor sociale. Termenul limita de depunere al acesteia este 25.05.2017.

Declaratia 220 – reprezinta declararea veniturilor si cheltuielilor estimate a se realiza in anul de impunere, pentru exercitarea optiunii privind modificarea modului de determinare a venitului net, precum si pentru recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit, potrivit legii.

Declaratia 221 – colecteaza informatiile cu privire la veniturile din activitati agricole, realizate in Romania, impuse pe norme de venit. Acest formular se depunde pana pe data de 25 mai a anului fiscal, pe suport de hartie la administratia financiara in raza caruia detinatorul PFA-ului isi are domiciliul.

Declaratia 600 – depunand aceasta declaratie te asiguri la sistemul public de pensii. Se depune in termen de 30 zile de la infiintare si anual pana la data de 31 ianuarie a anului pe care se stabilesc platile anticipate. Obligativitatea asigurarii in sistemul public de pensie se determina prin raportarea normei de venit anuale la cele 12 luni ale anului. Daca rezultatul este mai mare decat baza minima de calcul, atunci este obligatorie plata contributiei.

Declarația 094 – colecteaza informatii privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA, pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent si care nu au depasit plafonul de 100.000 euro. Declaratia se depune annual pan ape 25 ianuarie.

Declarația 300 – se refera la decontul de taxa pe valoare adaugata. Acesta se completeaza si se depune in format electronic de catre de persoanele impozabile inregistrate în scopuri de TVA. Se depune lunar, trimestrial, semestrial sau anual, in functie de caz, pana la data de 25 inclusiv a lunii următoare, la administrația financiară in raza căreia figurează sediul profesional al PFA-ului.

Declaratia 301 – este formularul de decont special de taxa pe valoarea adaugata, privind achizitii intracomunitare. Aceasta se depune de persoanele care nu sunt platitoare de TVA, dar care au achizitii intracomunitare. Se depune luna urmatoare celei in care a avut loc operatiunea.

Declaratia 390 VIES – este o declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile /prestarile intracomunitare. Se depune lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare, de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA care au efectuat livrari, achizitii sau prestari de servicii în tarile membre ale Uniunii Europene.

Daca intampini provocari privind regimul fiscal de depunere a declaratiilor catre ANAF, poti conta pe sprijinul si consultanta expertilor nostri. De asemenea, suntem partenerul afacerii tale astfel incat toate deciziile pe care le iei sa fie bine informate.

Post a comment

Your email address will not be published.