25 ianuarie 2017

Continuam seria de noutati in domeniul fiscalitatii fie ca este vorba despre propuneri sau de legislatie care este deja gata sa intre in vigoare

De la 1 februarie 2017 infiintarea de SRL sau PFA este gratuita

Antreprenorii isi vor putea infiinta SRL sau PFA mult mai usor fiind scutiti de taxele percepute de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) la constituirea unei entitati cu personalitate juridica (SRL) sau fara personalitate juridica (PFA). Masura este inclusa intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial si intra in vigoare de la 1 februarie 2017.

Lista neagra a fimerlor implicate in evaziune fiscala

Agentia Nationala de Administratie Fiscala pentru a consolida lupta impotriva evaziunii fiscale, va face publica ”lista neagra” a firmelor care sunt implicate in retelele de evaziune fiscala. Acest lucru este foarte valoros pentru cei care dezvolta afaceri, avand un semn cert pentru a nu se implica in parteneriate cu acestea. Viorel Stefan, noul ministru de Finante, a declarat ca actualele prevederi permit Fiscului sa ia masuri impotriva tuturor firmelor aflate in relatie cu o companie acuzata de evaziune.

Vom avea maximum 50 de taxe incluse intr-un Cod Economic

Conform declaratiilor ministrului de finante, Viorel Stefan, anul acesta legislatia fiscala va fi unificata intr-un Cod Economic al Romaniei, care va ramane neschimbat timp de 5 ani de zile pentru a crea un cadru economic predictibil si stabil pentru cei care doresc sa-si dezvolte afaceri in Romania. Codul Economic urmeaza sa fie definitivat pana la mijlocul anului 2017, pentru a intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2018 si va cuprinde cel mult 50 de taxe. Ministrul de finante a mai declarat ca acest Cod va include toate legile care au legatura cu activitatea economică.

Impozitul diferentiat

Din 1 ianuarie 2017 a intrat in vigoare un tip de impozitare: impozitul diferentiat pentru unitati de alimentatie publica si din domeniul turistic, cum ar fi baruri, restaurante si hoteluri. Acest impozit se calculeaza in functie de rangul localitatii in care este amplasata unitatea, suprafata acesteia sau sezonalitatea. Cu cat suprafata este mai mare si mai aproape de zonele centrale din marile orase, cu atat impozitul forfetar anual va fi mai mare.

Impozitarea tranzactiilor imobiliare

Tranzactiile imobiliare sub 450.000 de lei nu vor mai fi impozitate, conform proiectului de ordonanta de urgenta de modificare a Codului fiscal la care lucreaza guvernul Grindeanu. Aceasta modificare ar intra in vigoare incepand cu 1 martie 2017, in acest fel incurajand vanzarea imobiliarelor, dar si cresterea industriei de constructii, orientata spre constructia de locuinte.

Ramanem partenerul de incredere al afacerii tale si in acest an, sustinand cresterea si succesul business-ului tau. Pentru a afla mai multe detalii despre noutatile fiscale si cum se aplica ele in domeniul in care iti desfasori activitatea in afaceri, te asteptam cu interes si deschidere sa ne contactezi.

Post a comment

Your email address will not be published.