08 februarie 2017

Incepand cu luna februarie a acestui an au intrat in vigoare urmatoarele modificari din zona fiscal-contabila:

  1. Impozitarea microintreprinderilor

Societatile cu activitati exclusiv de  inovare, cercetare – dezvoltare  vor fi  scutite de impozit pe profit in  primii 10 ani de activitate.

Creste plafonul de la care se poate aplica impozit pe veniturile microintreprinderilor de la 100.000 de euro la 500.000 de euro. Microintreprinderile vor plati impozit de 3% daca nu au salariati si 1% daca au minimum un angajat.

  1. Salariul minim brut pe economie

Odata cu prima zi a lunii februarie salariul minim brut se majoreaza cu 200 de lei. Astfel acesta inregistreaza o crestere de la 1.250 de lei/luna ka 1.450 de lei/luna.

  1. Contributii sociale

Este eliminat plafonul reprezentand valoarea a de 5 ori castigul salarial mediu brut aferent bazei lunare de calcul a contributilor de asigurare sociale. Astfel salariile sau veniturile asimilate salariilor vor avea calculata suma datorata catre CAS si CASS la tot venitul.

  1. Abrogarea Formularului 088

Acest demers de eliminare a Formularului 088 reprezinta o simplificare importanta a procedurii de inregistrare in scopuri de TVA, urmand o monitorizare ulterioara a contribuabililor.

  1. Eliminarea a peste 100 de taxe

Dintre acestea cele mai importante pe care le-am alege spre mentionare sunt: taxa pentru inmatriculare persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale; inscrierea  de  mentiuni; taxa pentru aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor juridice si in cazul reprezentarii titularului actului de catre un avocat. Textul legii care elimina toate cele 102 taxe o puteti consulta aici.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi proceduri financiar-contabile care asigura bunul mers al afacerii tale, nu ezita sa ne contactezi pentru a sta de vorba. De asemenea iti stam la dispozitie si pe pagina noastra de Facebook.