09 ianuarie 2017

Fiecare inceput de an aduce cu sine modificari si noutati in domeniul fiscal, astfel, asa cum v-am obisnuit va vom tine la curent cu aceste noutati. La finalul saptamanii trecute a fost publicata in Monitorul Oficial, Ordonanta de Urgenta nr. 3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

Acest act normativ se aplica incepand cu data de 01.02.2017 si cuprinde urmatoarele prevederi conform OUG nr. 3/2017:

  1. In cazul microintreprinderilor se majoreaza plafonul de venituri impozabile de la 100.000 euro la 500.000 euro.
  2. Cota de impozitare pentru microintreprinderile care au un salariat va fi de 1%.
  3. Persoanele juridice care indeplinesc conditiile la 31 decembrie pentru a deveni microintreprindere sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderii de la 1 februarie 2017, iar termenul pentru depunerea declaratie 010, pentru modificarea vectorului fiscal este 25 februarie 2017.
  4. Se elimina plafonul de 5 ori salariul mediu brut folosit la stabilirea bazei de calcul pentru contributia la pensii si la sanatate.
  5. Nu se datoreaza CASS pentru veniturile din dividente, daca persoana fizica realizează si alte venituri.
  6. Se elimina impozitul pe venit datorat de persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor ca urmare a desfasurarii activitatilor cu caracter sezonier, in baza contractului individual de munca incheiat pe durata determinata, in conditiile stabilite potrivit prevederilor legislatiei in materie.
  7. Se elimina plafonul reprezentând valoarea a de 5 ori castigul salarial mediu brut, aferent bazei lunare de calcul a contributiilor de asigurari sociale si a contributiei de asigurări sociale de sănătate.

Suntem de partea bunului mers al afacerii tale si te invitam sa ne contactezi pentru detalii referitoare la aceste modificari si ce anume inseamna ele pentru afacerea ta.