Compania își consolidează poziția de firmă de consultanță care asigură servicii complete.

„În calitate de firmă de audit de dimensiuni medii cu o abordare orientată către clienți, am căutat să ne dezvoltăm capacitățile și talentele din cadrul firmei. Această achiziție poziționează firma noastră în fața clienților multinaționali ca sursă care înglobează atât servicii fiscale, cât și de afaceri” a declarat Mirus.

Auditul Nexia CRG, membru Nexia de 16 ani, inițiază un plan de succesiune pe decursul a 1 an, devenind o societate Mirus.

Luminița Ristea, fondator Nexia, a declarat:

După 20 de ani, ne confruntăm cu noi provocări legate de mediul de afaceri, informatizarea bazelor de date, inteligența artificială și analiza datelor care au un impact puternic asupra activității de audit financiar și a serviciilor conexe. În calitate de firmă de audit de dimensiuni medii cu o abordare orientată către clienți, am căutat să ne dezvoltăm capacitățile și talentele din cadrul firmei. Această achiziție poziționează firma noastră în fața clienților multinaționali ca sursă care înglobează atât servicii fiscale, cât și de afaceri. Multe mulțumiri partenerilor mei pentru implicarea și determinarea lor în a lucra la acest proiect de la zero! Am multă recunoștință față de echipa mea pentru că a sprijinit dezvoltarea acestei afaceri de succes!

Luminița este auditor financiar, expert contabil și consultant fiscal. În calitate de conferențiar doctor la Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Economie, este autorul a numeroase articole și manuale de impozitare și finanțe publice.

Achiziția va servi mai bine nevoile clienților Nexia printr-o înțelegere profundă a nevoilor lor, a afacerilor și a industriilor lor și prin furnizarea de servicii excelente, receptive și inovatoare în cadrul unei firme de consultanță care asigură servicii complete.

Achiziția Nexia se încadrează în strategia Mirus de a oferi soluții practice și clare într-o firmă de consultanță care asigură servicii complete. Prin achiziționarea Nexia, Mirus își încorporează cei peste 20 de ani de experiență extinsă și de expertiză internațională calificată și cunoștințe de rețea.

Achiziția Nexia Audit este un pas important în dezvoltarea grupului nostru ca o firmă de consultanță care asigură servicii complete și aștept cu nerăbdare să lucrez în cadrul acesteia – Ionuț Zeche, fondatorul Mirus.

Achiziția a fost semnată pe 22 octombrie 2020 și urmează să se finalizeze în 12 luni. În urma integrării, firma a fost redenumită Nexia Audit, Tax and Business Advisory. Marioara Zaifu se retrage, Silvia Ichimescu rămâne partenerul responsabil pentru Biroul Constanța și Luminița Ristea rămâne un auditor juridic strategic pentru firmă.