05 mai 2017

 

Pentru ca din ce in ce mai multe persoane isi infiinteaza si dezvolta afaceri in afara tarii, in Europa, este important sa fie la curent cu ce se intampla in tarile respective din punct de vedere fiscal. Articolul de astazi este important si aduce noutati pentru cei care isi desfasoara activitatea in Marea Britanie. Pentru ca facem parte dintr-o retea internationala prestigioasa, profesionistii Nexia iti pot oferi consultanta oriunde iti desfasori activitatea.

Un nou program de digitalizare a declaratiilor fiscale este in curs de implementare in UK cu termen de aplicare incepand din Aprilie 2018, pentru personae fizice care obtin venituri din activitati comerciale sau inchirieri. Acest sistem va inlocui declaratia anuala care se depunea la sfarsitul anului fiscal cu declaratii trimestriale ale veniturilor si cheltuielilor. Totodata exista si obligativitatea depunerii unei declaratii anuale la sfarsitul anului.

In linii mari, persoanele care au activitati comerciale sau proprietari care dau spre inchiriere spatii vor avea obligatia sa prezinte un sumar trimestrial al veniturilor si cheltuielilor, iar la sfarsitul anului vor avea de depus o noua declaratie pentru inchiderea fiscala din anul respectiv. Nu exista pana in prezent planuri de modificare a datelor de plata ale impozitelor.

Persoanele care obtin venituri din activitati comerciale sau din proprietati din Regatul Unit ar trebui sa faca o planificare in avans pentru a se asigura ca pot indeplini noile cerințe de raportare. Acest lucru ar trebui sa implice o analiza a modului in care se efectueaza in prezent inregistrarile si a tuturor modificarilor necesare, fie ca este vorba de procesele de lucru sau de tehnologie.

Daca esti interesat de fiscalitatea internationala in tarile unde iti desfasori activitatile de business, noi alaturi de colegii nostri din reteaua Nexia International iti putem oferi sprijin si consultanta de specialitate.