23 februarie 2017

Decizia de a incepe o afacere trebuie sa aiba la baza o analiza a profitabilitatii industriei in care vrei sa te dezvolti, pentru a creste sansele de reusita ale respectivei afaceri. Desigur, acesta este doar un prim pas si este important sa il faci corect si asumat, avand in vedere si un plan de business.

Un studiu recent realizat arata ca in Romania antreprenoriatul este pe un trend ascendent si aduce in prim plan domeniile care se potrivesc foarte bine pentru a incepe un business.

Iata domeniile in care afacerile mici sunt cele mai profitabile:

  • Moda si confectiile

Un domeniu profitabil pentru afacerile mici care avantajeaza persoanele creative. Este nevoie de un branding bun, de realizarea de produse cu un design care se face remarcat, iar materialele trebuie sa fie de foarte buna calitate. Popularitatea acestui domeniu rezida in faptul ca exista tot mai multi clienti de toate varstele care doresc sa cumpere produse locale si deosebite ca design.

  • Domeniul HoReCa

Oamenii cauta din ce in ce mai mult experiente autentice fie ca sunt aproape de casa sau calatoresc. Astfel, hotelurile si localurile mici pot avea venituri mari, daca investesc intr-un concept care sa atraga publicul tinta.

  • Domeniul IT

Companiile din aceasta arie furnizeaza servicii de care piata nu se poate lipsi, iar tara noastra detine un numar impresionant de specialisti dispusi sa lase corporatiile gigant pentru firme micute

  • Agricultura

Este o zona in care firmele mici pot sa prospere. Cererea tot mai mare de produse locale a facut ca afacerile autohtone din aceasta arie sa prospere de la an la an, mai ales pe anumite culturi. O multime de antreprenori au pus pe picioare afaceri cu produse si culturi de nisa.

Daca intentionezi sa demarezi o afacere sau deja dezvolti una, este important sa ai un partener de incredere care sa iti ofere informatiile de care ai nevoie, indiferent ca e vorba de un plan de afacericonsultanta fiscala sau activitati de raportare contabila.

Post a comment

Your email address will not be published.