08 august 2017

Inspectiile fiscale sunt un moment important pentru orice companie si uneori poate crea un nivel de stres ridicat, mai ales atunci cand nu sunt stapanite bine toate detaliile pe care le presupune aceasta. Pentru ca ne dorim sa oferim partenerilor nostri intreg suportul pe parcursul inspectiilor, am organizat in cadrul companiei noastre un departament special de consultanta si asistare in cazul inspectiilor fiscale. Suntem partenerul tau de incredere si ne dorim sa iti facem viata mai usoara in universul fiscalitatii si a inspectiilor fiscale.

Pentru a te acomoda cu acest subiect, astazi iti oferim 7 reguli de baza pe care le implica o inspectie fiscala:

  1. Inspectia fiscala va avea in vedere examinarea tuturor starilor de fapt si raporturilor juridice care sunt relevante pentru impunere.
  2. Inspectia fiscala va fi efectuata astfel incat sa afecteze cat mai putin activitatea curenta a contribuabililor si sa utilizeze eficient timpul alocat.
  3. Inspectia fiscala se efectueaza o singura data pentru fiecare impozit, taxa, contributie si alte sume datorate bugetului general consolidat si pentru fiecare perioada supusa impozarii.
  4. Activitatea de inspectie fiscala se organizeaza si se desfasoara in baza unor programe anuale, trimestiale si lunare aprobate in conditiile stabilite prin ordin al presedintelui ANAF, respectiv prin acte ale autoritatilor administratiei publice locale, dupa caz.
  5. La inceperea inspectiei fiscale, inspectorul este obligat sa prezinte contribuabilului legitimatia de inspectie si ordinul de serviciu semnat de conducatorul organului de control. Inceperea inspectiei fiscale trebuie consemnata in registrul unic de control.
  6. La finalizarea inspectiei fiscale, contribuabilul este obligat sa dea o declaratie scrisa, pe propria raspundere, din care sa rezulte ca au fost puse la dispozitie toate documentele si informatiile solicitate pentru inspectia fiscala. In declaratie se va mentiona si faptul ca au fost restituite toate documentele solicitate si puse la dispozitie de contribuabil.
  7. Contribuabilul are obligatia sa indeplineasca masurile prevazute in actul intocmit in cadrul inspectiei fiscale, in termenele si conditiile stabilite de organele de inspectie fiscala.

Pentru ca stim ca este un subiect de interes, care preocupa multi antreprenori si proprietari de companii, suntem deschisi sa va oferim informatiile necesare pentru ca orice inspectie fiscala sa treaca fara griji. Haideti sa ne cunoastem si sa vorbim despre lucrurile importante pentru compania ta.

Post a comment

Your email address will not be published.